Honden

HONDEN MEE MET DE FIETS

We hebben verschillende opties om uw trouwe viervoeter mee te nemen tijdens het fietsen.

HONDENKAR

De DoggyRide is de ideale ‘stoffen’ fietskar om uw hond in te vervoeren. De maximale belasting voor de DoggyRide is 35 kg, maar bij hele grote honden adviseren wij u een bakfiets te huren. Helaas gebeurt het nog wel eens dat de honden de kar stuk maken of dat er niet correct mee gefietst wordt en de kar op z’n kant gaat, daarom berekenen wij 100 euro borg. (Let op, we laten speciale hoezen maken, komen die beschadigd terug dan kunnen de kosten op lopen tot 150 euro!)

Het is eventueel ook mogelijk om een hondenkar te huren voor aan uw eigen fiets. Let op, dit is niet online te reserveren, alleen verhuur ter plekke in de winkel is mogelijk en op basis van beschikbaarheid. Hierbij wordt een toeslag berekent over de normale huurprijs. De koppeling wordt op de achteras gemonteerd waar dan ook voldoende ruimte dient te zijn. Over het algemeen gaat dit bij de meeste fietsen, maar niet bij e-bikes met achtermotor en ATB’s.

HONDENMAND

Voor de allerkleinste honden hebben wij hondenmanden voor achterop de fiets. Standaard zijn deze uitgerust met een koepeltje/ruifje  die ervoor zorgen dat uw hond er niet uit kan springen. 

BAKFIETS VOOR DE HOND

In de ‘normale’ bakfietsen die we zowel met als zonder ondersteuning hebben mogen ook honden.  Bij deze bakfietsen kunt u een ruif huren voor op de bak zodat de honden er niet uit kunnen springen en ze hebben bijna allemaal een schot wat uit de zijkant kan zodat de hond er makkelijk zelf in kan stappen.  Eventueel mag uw hond ook bij kinderen in de ‘normale’ bakfietsen, maar hierbij zou de hond dus wel uit de bak kunnen springen. Deze combinatie is dan zonder ruif of huif.