Kinderen

KINDERFIETS

Kinderfietsen hebben wij vanaf 18 inch tot en met de grootste maat 26 inch. Vanaf 20 inch zijn er fietsen met versnelling beschikbaar. Bijna alle kinderfietsen beschikken over een handrem en een terugtraprem.  Ook zijn er een aantal kindermountainbikes in de verhuur. Deze heeft 24″ wielen, maar wel met een zeer klein frame. Zijn de kinderen zo groot dat ze al makkelijk op een 26 inch fiets passen, dan is het ook mogelijk om een ‘normale’ fiets te huren, maar dan wel met een klein frame (maat S).

OUDER-KIND TANDEM (ook elektrisch)

Op de ouder-kind tandem (7 versnelling) met papa, mama, opa of oma is een waar feest. Uw kind zit voorop waardoor u hem of haar goed in de gaten kunt houden en uw kind ziet zelf ook veel meer. Uiteraard stuurt en remt u en kan uw kind niets doen behalve meefietsen en genieten. De ouder-kind tandem is voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 8 jaar afhankelijk van de lengte van het kind. Tevens hebben we er meerdere met elektrische ondersteuning. Het omslagpunt dat kinderen achterop een tandem voor volwassenen kunnen ligt rond de 1.40m.

Voor kinderen met een beperking hebben we een vergrotingsset te huur waardoor kinderen die iets boven de 1.42m zijn er ook nog op kunnen, indien gewenst valt dit uit te breiden met een rugleuning.

OUDER-2KINDEREN TANDEM (ook elektrisch)

Op deze speciale tandem zitten beide kinderen voor u en ondanks dat u op een langere en zwaardere fiets rijdt, merkt u daar weinig van en is het plezier enorm groot. Deze tandem is net als de ‘gewone’ kindertandem geschikt voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 8 jaar afhankelijk van de lengte van het kind.

BAKFIETS (ook elektrisch)

De bakfiets is hot!! In de bakfiets neemt u 1, 2 of 3 kinderen mee, die veilig in de gordels zitten. Omdat de kinderen voor u zitten kunt u ze goed in de gaten houden en zien de kinderen zelf ook veel meer. In bijna alle bakfietsen kan een adaptor geplaatst worden voor een maxi-cosi, zodat ook de allerkleinste mee kunnen. De bakfietsen zijn met en zonder elektrische ondersteuning te huur.

Bij  alle bakfietsen kunt u een huif  erbij huren zodat de kinderen beschut zitten. (behalve de ‘Klomp’)  Als de maxi-cosi gebruikt wordt zou er eventueel ook nog één of twee klein kindjes op het bankje kunnen zitten, maar dus niet 3. Al onze bakfietsen hebben 2 wielen en niet 3, omdat dit makkelijker sturen is voor de meeste mensen en vanuit de fabriek ons dan ook aangeraden werd.

Ook hebben wij de ‘klomp’ bakfiets. In deze bakfiets waar u de show mee steelt kunnen 1 of 2 kinderen (geen maxi-cosi) en is sinds 2023 elektrisch. (foto: zie prijslijst). 

KINDERKAR

In de kinderkar, die achter uw fiets hangt, zit uw kind heerlijk droog, veilig en comfortabel. Bijna alle karren zijn voor 2 kinderen geschikt. Ook baby’s kunnen in deze kar met onze speciale hangmat. Maximum  gewicht is voor alle karren 50 kg, dit is inclusief eventuele bagage. Een aantal karren is ook om te bouwen tot wandelwagen, waardoor u tijdens het fietsen rustig ergens kunt stoppen om een stukje te wandelen zonder dat uw kind eruit moet.

KINDERZITJE

In de verhuur hebben wij gekozen voor de achterzitjes van Polisport. Dit merk voldoet aan alle Europees gestelde normen, waardoor u samen met uw kind veilig op de fiets kunt. Het voorzitje van Polisport zit standaard op de mama-fiets die u kunt huren en is tevens uitgerust met een windscherm.