Volwassenen

FIETS

De ‘normale’ fiets is te huur met 7 versnellingen. Naast de normale maat fiets zijn er ook extra grote en extra kleine fietsen.

FIETS MET LAGE INSTAP

Speciaal voor de mensen die moeite hebben met opstappen zijn er fietsen met lage instap met versnellingen. Deze fietsen hebben wel een klein frame en zijn dus minder geschikt voor hele lange mensen. Tevens hebben we sinds 2014 het ergo-frame in de verhuur, deze heeft een instap net boven de grond en beschikbaar met 7 versnellingen (met en zonder terugtraprem)

ELEKTRISCHE FIETS

Al onze fietsen met trapondersteuning zijn damesmodellen met bijna allemaal een relatief lage instap en hebben versnellingen. Er zijn verschillende maten beschikbaar zodat zowel dames als heren er goed op kunnen fietsen. Tevens zijn er een paar met een ergo-frame (zeer lage instap)met één handrem en een terugtraprem, deze is alleen via de mail te reserveren. contact@fietsverhuurdekoog.nl. We hebben 3 varianten van Azor hebben we fietsen met een voormotor, van Batavus met een middenmotor en de luxe Kalkhoff ook met middenmotor. Op alle elektrische fietsen kan een kinderzitje achterop (niet voorop en max. 22 kg achterop, excl. zitje) of er kan een fietskar achter voor een kind of een hond. De combinatie van een achterzitje met een kar gaat helaas niet. Elektrische fietsen verhuren we alleen aan personen van 13 jaar of ouder.

MOUNTAINBIKE

Voor de sportieve fietser hebben wij  Rockmachine mountainbikes met 29″wielen. Uiteraard in verschillende frame maten. In het bos ‘de Dennen’ is een zeer leuke route voor mountainbikers aangelegd, een absolute aanrader. Sinds 2018 is er ook een route die u over het hele eiland meeneemt.  Wij raden het dragen van een helm zeker aan als u echt gaat mountainbiken, eventueel zijn deze te huur. (OP=OP)

TANDEM (OOK ELEKTRISCH)

Op onze robuuste tandems, die wij met 3 en traploze versnellingen hebben, heeft u plezier voor en met twee! Naast de normale tandems hebben we ook een aantal elektrische tandems die tevens uitermate geschikt zijn voor mensen met beperkingen doordat er onafhankelijk van elkaar getrapt kan worden.

FIETSTASSEN

Op bijna alle fietsen zit een bagagedrager met snelbinders, maar wilt u meer spullen mee dan hebben wij in de verhuur enkele fietstassen voor aan de bagagedrager.

LET WEL OP=OP

SCOOTMOBIEL

Wij hebben twee soorten scootmobielen. Eén voor langere afstanden en een demontabele voor kleine stukjes in en rond een dorp/park.

De scootmobiel , is geschikt voor zware mensen en voor mensen die graag een groot deel van het eiland  willen zien. De actieradius is +/- 40 km. Uiteraard afhankelijk van gebruik en de diverse externe factoren. De scootmobiel gaat ook rond de 20kmh en is dan ook geschikt om met een (elektrische) fiets samen op te rijden. (actieradius is altijd onder voorbehoud en u dient dan ook de meter zelf goed in de gaten te houden) Bij huren van deze scootmobiel wordt standaard een lader en regenhoes meegeleverd. Optioneel kunt u ook een stokhouder erbij huren.

De demontabele scootmobiel heeft een actieradius van ongeveer 15 km en rijd stapvoets tot max. 6 kmh.